Voe je zekerder door stemtherapie

Langdurige keelpijn, heesheid, spanning in de keel of een zwakke stem: het zijn een aantal redenen om te kiezen voor stemtherapie. Maar wat is stemtherapie eigenlijk en hoe helpt het je in je dagelijks leven? Lees verder om er meer over te weten te komen.

Zingen met open borstbeen

Zingen met open borstbeen

Wat is stemtherapie?

Stemtherapie is een holistische methode om klachten te behandelen die met je stem te maken hebben. Stemtherapie kan een manier zijn om chronische klachten zoals keelpijn en heesheid te verminderen of beter mee om te leren gaan.  Door niet alleen te focussen op de stem, maar te zorgen voor een holistische aanpak zorgen we er samen voor dat chronische klachten verminderd worden zoals keelpijn en heesheid en zal er een last van je af vallen.

Wanneer is stemtherapie relevant?

Mensen kunnen een breed scala aan stemproblemen hebben. Bovengenoemde klachten zoals keelpijn en heesheid zijn veelvoorkomend. Stemtherapie kan ook helpen andere problemen te verminderen, zoals een gespannen of scherpe stem, onduidelijk spreken, een zwakke stem, moeite om in gezelschap te spreken of slecht verstaanbaar. Veel stemproblemen kunnen door middel van adem-behandelingen, ontspanningsoefeningen en stemoefeningen verminderd worden of er kan een manier gevonden worden om er beter mee om te leren gaan.  

Hoe werkt stemtherapie?

Afhankelijk van het type en de ernst van de klachten, wordt invulling gegeven aan de behandeling. Door middel van adem-behandelingen en stemoefeningen wordt de adem verruimd en gaat de stem vanzelf voller klinken. Vervolgens leer je te werken met klankoefeningen en articulatie-oefeningen om de stem verder te ontwikkelen.

De behandeling

Bij de eerste behandelingen beginnen we allereerst met een kennismaking. Hierbij worden je klachten en wensen besproken. Daarna doen we enkele oefeningen, die aansluiten bij jouw wensen. Zo krijg je meteen een eerste indruk van mijn werkwijze.
Geef je over aan het hier en nu tijdens de therapeutische sessie. We graven niet naar het verleden, maar het kan zijn dat opgekropte emoties geuit worden. Dat is prima: een stemtherapeut luistert aandachtig. En ik neem je klachten, wensen en emoties serieus. Door jezelf open te stellen in combinatie met enkele oefeningen merk je dat spanningen bij spieren en gewrichten afnemen. Samen bekijken we de oorzaak van je klachten en zorgen dat je klachten verminderen of dat je er beter mee leert om te gaan. Een behandeling duurt maximaal 1 uur.

Zelf de voordelen van stemtherapie ervaren?

Erover lezen is 1, maar je kunt de voordelen van stemtherapie pas echt ervaren wanneer je een dergelijke behandeling ondergaat. Ervaar door middel van stemoefeningen hoe je stem voller en duidelijker wordt. Klachten zoals heesheid en keelpijn zullen na een aantal behandelingen een stuk minder worden.

Vind je stemtherapie een te grote stap? Volg dan de online minicursus stemtherapie. Hierbij ontvang je om de drie dagen een mail om zelf aan de slag te gaan met je stem. Liever direct het probleem bij de wortel aanpakken? Neem direct contact op voor een kennismaking. 

Verloop

Wanneer je overweegt om met adem- en stemtherapie te beginnen, kun je bellen voor een eerste afspraak. Deze afspraak bestaat uit een korte kennismaking en een behandeling. Een behandeling duurt maximaal een uur. Je hoeft daarna niet meteen een nieuw afspraak te maken, maar het mag natuurlijk wel. Je kunt de sessie even laten bezinken en dan beslissen of je verder wilt.

Behandeling volgens telefonische afspraak met stemtherapeut Borg Diem Groeneveld.
Telefoon: 06-19184145 of  via het contactformulier

Stemtherapie in Amsterdam

Meneer de Wit
Baarsjesweg 202, 1057 HS Amsterdam (oud-west)
Afspraken zijn mogelijk op woensdagmiddagen.

Stemtherapie digitaal

Het is mogelijk de afspraken te combineren met internet-afspraken via ZOOM.  De kosten bedragen € 20 per kwartier. De ervaring leert dat drie kwartier goed werkbaar is.

Je kunt hiervoor een afspraak maken via borg@borggroeneveld.nl of via het contactformulier. Je kunt ook bellen naar 06-19184145.