Globus

05 november 2019

Wat is een globus?

In huis tuin en keukentaal hebben we het bij een globus of een globusgevoel over een ‘kikker in je keel’, een opgekropt gevoel in je keel, moeite met slikken of moeite met ademhalen.

Hoe ontstaat een globus?

Het ontstaat als je gespannen of gestresst bent. De een krijgt dan buikpijn of hoofdpijn, de ander voelt het in zijn keel. Het voelt vaak dik en opgezet, je kunt moeite hebben met slikken. Alsof je een bal (een globe) in je keel vastzit. Een globus is in de meeste gevallen is niet iets om je zorgen over te maken. Maar je kunt natuurlijk altijd aan je huisarts om een oordeel vragen.

 

Wat kun je eraan doen?

Om spanning en stress te reduceren, zijn natuurlijk ontspanningsoefeningen geschikt om mee te beginnen. Merk je dat dat nog niet het gewenste resultaat oplevert, roep dan de hulp in van een stemtherapeut.

Wat kun je zelf doen?

Ontspanningsoefeningen ’Beginnen bij de benen’

Ontspanningsoefening ‘Landen met je bekken’

 

Wat kun je nog meer doen?

Zijn deze video’s je goed bevallen? Er zijn nog meer video’s en die kun je hier bestellen.

Je kunt ook hier de gratis mini-cursus over je stem aanvragen. In de mini-cursus leer je hoe je beter met je stem om kunt gaan en meer ontspannen kunt blijven.

En je kunt natuurlijk een afspraak maken met stemtherapeut Borg Diem Groeneveld. Dat kan via het contactformulier of telefonisch via 0619184145.

 

Geef een reactie

‹ Vorig bericht Volgend bericht › Overzicht