Authentic Voice

28 november 2015
authentic voice

authentic voice

Is zingen moeilijk? Voor je stem is zingen makkelijker dan praten. De klank kan gewoon stromen, je kunt de trilling voelen, elke beweging voegt klank toe. Aandacht voor je lijf zorgt dat jouw eigen, authentieke stem gaat klinken. Authentiek klinkt wel deftig, maar wil gewoon zeggen dat jouw stem klinkt zoals hij van nature klinkt; niet opgepoetst niet mooi gemaakt, maar oorspronkelijk, zoals hij vanzelf klinkt. Zoals hij klinkt als je plezier hebt in het zingen, als je ervan geniet.

Helaas (of gelukkig?) kun je niet op commando genieten, dat is iets wat vanzelf ontstaat op het moment dat er niet meer hoeft, dat het goed is t er komt. Dat je merkt dat de klank precies zo is als jij je voelt. Kun je daar bij komen? Is daar een manier voor?

Gelukkig wel. Die manier is niet voor iedereen precies het zelfde, maar we kunnen wel dezelfde dingen doen om er dichter bij te komen:

  • Aandacht voor de adem
  • Aandacht voor spanning en ontspanning
  • Ruimte innemen
  • Onbevangen luisteren
  • Doen wat je lijf nodig heeft
  • Remmingen serieus nemen

In de jaartraining  werken met deze onderwerpen om je stem tot klinken te laten komen en te genieten van wat er komt. Want je stem klink het mooist als je geniet van je eigen klanken. ….

Ken je die ervaring? Vertel me erover. Onder deze blog kun je commentaar geven (als het al werkt…). Ik ben benieuwd!

Kijk in de agenda voor nieuwe data

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

‹ Vorig bericht Volgend bericht › Overzicht